• română
    • English
    • français
    • Deutsch
    • español
    • italiano
  • română 
    • română
    • English
    • français
    • Deutsch
    • español
    • italiano
  • Logare
Vezi articolul 
  •   Pagina principală
  • Doctoral School - Școala doctorală
  • Rezumate teze de doctorat
  • Vezi articolul
  •   Pagina principală
  • Doctoral School - Școala doctorală
  • Rezumate teze de doctorat
  • Vezi articolul
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Cercetări privind obţinerea preparatelor din carne cu folosirea unor sisteme naturale microîncapsulate

Thumbnail
View/Open
Rezumat_Teza _doctorat_Dima _Cristian_2014.pdf (1.974Mb)
Dată
2014
Autor
Dima, Cristian-Vasile
Metadata
Arată înregistrarea completă a articolului
Abstract
Producătorii de alimente şi-au intensificat preocupările în direcţia obţinerii unor produse inovative, care să satisfacă simultan gustul şi sănătatea consumatorilor. Cercetările din ultimii zece ani, în domeniul produselor alimentare inovative, cum sunt produsele funcţionale, au arătat că la prepararea acestor alimente se manifestă trei tendinţe: • folosirea tehnologiilor tradiţionale şi fortifierea clasică a alimentelor de consum curent (pâine, lapte, produse lactate, margarină etc.) cu diferite biocomponente (vitamine, ulei de peşte, minerale, iod, acid folic, probiotice etc.); • folosirea unor tehnologii speciale, care previn deteriorarea componentelor bioactive, cum ar fi încapsularea, imobilizarea în matrici şi filme etc. • folosirea conceptului de „nutrigenomics” în proiectarea alimentelor funcţionale personalizate pe baza interacţiei dintre alimente şi caracteristicile genomice individuale.
URI
http://10.11.10.50/xmlui/handle/123456789/3241
Colecții
  • Rezumate teze de doctorat [852]

DSpace 6.0 | Copyright © Arthra Institutional Repository
Contactați-ne | Trimite feedback
Theme by 
Atmire NV
 

 

Răsfoiește

În tot DSpaceComunități; ColecțiiDupă data publicăriiAutoriTitluriSubiecteAceastă colecțieDupă data publicăriiAutoriTitluriSubiecte

Contul meu

Conectare

DSpace 6.0 | Copyright © Arthra Institutional Repository
Contactați-ne | Trimite feedback
Theme by 
Atmire NV