• română
    • English
    • français
    • Deutsch
    • español
    • italiano
  • italiano 
    • română
    • English
    • français
    • Deutsch
    • español
    • italiano
  • Login
Mostra Item 
  •   DSpace Home
  • Doctoral School - Școala doctorală
  • Rezumate teze de doctorat
  • Mostra Item
  •   DSpace Home
  • Doctoral School - Școala doctorală
  • Rezumate teze de doctorat
  • Mostra Item
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Cercetări privind obţinerea preparatelor din carne cu folosirea unor sisteme naturale microîncapsulate

Thumbnail
Mostra/Apri
Rezumat_Teza _doctorat_Dima _Cristian_2014.pdf (1.974Mb)
Data
2014
Autore
Dima, Cristian-Vasile
Metadata
Mostra tutti i dati dell'item
Abstract
Producătorii de alimente şi-au intensificat preocupările în direcţia obţinerii unor produse inovative, care să satisfacă simultan gustul şi sănătatea consumatorilor. Cercetările din ultimii zece ani, în domeniul produselor alimentare inovative, cum sunt produsele funcţionale, au arătat că la prepararea acestor alimente se manifestă trei tendinţe: • folosirea tehnologiilor tradiţionale şi fortifierea clasică a alimentelor de consum curent (pâine, lapte, produse lactate, margarină etc.) cu diferite biocomponente (vitamine, ulei de peşte, minerale, iod, acid folic, probiotice etc.); • folosirea unor tehnologii speciale, care previn deteriorarea componentelor bioactive, cum ar fi încapsularea, imobilizarea în matrici şi filme etc. • folosirea conceptului de „nutrigenomics” în proiectarea alimentelor funcţionale personalizate pe baza interacţiei dintre alimente şi caracteristicile genomice individuale.
URI
http://10.11.10.50/xmlui/handle/123456789/3241
Collections
  • Rezumate teze de doctorat [852]

DSpace 6.0 | Copyright © Arthra Institutional Repository
Contattaci | Manda Feedback
Theme by 
Atmire NV
 

 

Ricerca

Tutto DSpaceArchivi & CollezioniData di pubblicazioneAutoriTitoliSoggettiQuesta CollezioneData di pubblicazioneAutoriTitoliSoggetti

My Account

Login

DSpace 6.0 | Copyright © Arthra Institutional Repository
Contattaci | Manda Feedback
Theme by 
Atmire NV