Arată înregistrarea sumară a articolului
Realizarea unor noi senzori și biosenzori voltamperometrici pentru determinarea acizilor hidroxicinamici
dc.contributor.author | Mereșescu (Bounegru), Alexandra Virginia | |
dc.date.accessioned | 2021-10-25T06:23:02Z | |
dc.date.available | 2021-10-25T06:23:02Z | |
dc.date.issued | 2021 | |
dc.identifier.uri | http://arthra.ugal.ro/handle/123456789/8543 | |
dc.description | Rezumatul tezei de doctorat - Conducător științific, Prof univ.dr.chim. Constantin APETREI | ro_RO |
dc.description.abstract | Substanțele biologic active au proprietatea de a interacționa prin mecanisme fizice, fizico-chimice sau chimice cu moleculele, atomii sau ionii din care este alcătuită materia vie, declanșând o succesiune de reacții la nivelul organismului. Acizii hidroxicinamici sunt o clasă de compuși organici care derivă de la acidul cinamic, și conțin în moleculă un nucleu aromatic, cel puțin o grupare hidroxil fenolică, o dublă legătură alifatică, și o grupare carboxil. Acești compuși prezintă multiple funcții fiziologice, cum ar fi activitatea antioxidantă, antiinflamatorie, anti-microbiană și anti-melanogenă. Aceste proprietăți stau la baza utilizării din ce în ce mai frecventă a acizilor hidroxicinamici și a derivaților acestora în formulări farmaceutice, suplimente alimentare dar și produse cosmetice. | ro_RO |
dc.language.iso | ro_RO | ro_RO |
dc.publisher | Universitatea "Dunărea de Jos" din Galați | ro_RO |
dc.subject | acizi hidroxicinamici | ro_RO |
dc.subject | senzor | ro_RO |
dc.subject | biosenzor | ro_RO |
dc.subject | voltametrie | ro_RO |
dc.subject | enzimă | ro_RO |
dc.subject | nanomateriale | ro_RO |
dc.subject | nanofibre de carbon | ro_RO |
dc.subject | hydroxycinnamic acids | ro_RO |
dc.subject | sensor | ro_RO |
dc.subject | biosensor | ro_RO |
dc.subject | voltammetry | ro_RO |
dc.subject | enzyme | ro_RO |
dc.subject | carbon nanofibers | ro_RO |
dc.title | Realizarea unor noi senzori și biosenzori voltamperometrici pentru determinarea acizilor hidroxicinamici | ro_RO |
dc.title.alternative | Development of new voltamperometric sensors and biosensors for the determination of hidroxycinnamic acids | ro_RO |
dc.type | PhD Thesis | ro_RO |
Fișiere la acest articol
Acest articol apare în următoarele colecții(s)
-
Rezumate teze de doctorat [852]
Conține rezumatele tezelor de doctorat susținute în cadrul Universității „Dunărea de Jos” din Galați