Zur Kurzanzeige

dc.contributor.authorBoruzi, Andrei Iulian
dc.date.accessioned2021-02-22T13:34:25Z
dc.date.available2021-02-22T13:34:25Z
dc.date.issued2020
dc.identifier.urihttp://arthra.ugal.ro/handle/123456789/7746
dc.descriptionTeză de doctorat - Conducător științific: Prof univ.dr. Violeta NOURro_RO
dc.description.abstractDeși carnea este un produs alimentar sănătos, având în componență proteine cu valoare biologică ridicată, un conținut ridicat de minerale esențiale și vitamine din grupul B, aceasta este lipsită de antioxidanți. Mai multe studii epidemiologice și experimentale sugerează că un consum ridicat de carne, în special de carne roșie și prelucrată, este asociat cu un risc crescut de cancer colorectal. Se recomandă, prin urmare, diete și produse cu o proporție mai mare de fructe și legume. Mai mult, pentru a prelungi durata de viață și a reduce efectele potențial dăunătoare ale procesării și consumului de carne, sunt necesare strategii inovatoare de conservare atât pentru produsele din carne convenționale, cât și pentru cele ecologice.ro_RO
dc.language.isoro_ROro_RO
dc.publisherUniversitatea "Dunărea de Jos" din Galațiro_RO
dc.subjectproteinero_RO
dc.subjectproduse din carnero_RO
dc.subjectindustrie alimentarăro_RO
dc.subjectpulberi vegetalero_RO
dc.titleCercetări privind folosirea unor extracte și pulberi vegetale ca antioxidante naturale în produse din carne crude și procesatero_RO
dc.typePhD Thesisro_RO


Dateien zu dieser Ressource

Thumbnail

Das Dokument erscheint in:

  • Teze de doctorat [221]
    Conține tezele de doctorat susținute în cadrul Universității „Dunărea de Jos” din Galați

Zur Kurzanzeige