• română
    • English
    • français
    • Deutsch
    • español
    • italiano
  • English 
    • română
    • English
    • français
    • Deutsch
    • español
    • italiano
  • Login
View Item 
  •   DSpace Home
  • Doctoral School - Școala doctorală
  • Rezumate teze de doctorat
  • View Item
  •   DSpace Home
  • Doctoral School - Școala doctorală
  • Rezumate teze de doctorat
  • View Item
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Cercetări privind obținerea de produse funcționale destinate persoanelor cu intoleranțe alimentare

Thumbnail
View/Open
Rezumat_Teza_doctorat_Bolea_Carmen_2018_RO.pdf (1.654Mb)
Rezumat_ Teza_doctorat_ Bolea_Carmen_2018_EN .pdf (2.036Mb)
Date
2018
Author
Bolea, Carmen-Alina
Metadata
Show full item record
Abstract
Un aliment funcțional poate fi o componentă sau un macronutrient dacă are efecte specifice fiziologice (de exemplu, carbohidrați sau acizi grași esențiali) sau un micronutrient dacă aportul este în cantitate mai mare față de recomandările zilnice. Acesta poate fi, de asemenea, o componentă alimentară, care, chiar dacă are o anumită valoare nutritivă, nu este esențială (de exemplu, unele oligozaharide) sau nu are nici o valoare nutritivă (de exemplu, microorganisme vii sau substanțe chimice din plante). Într-adevăr, dincolo de valoarea sa nutritivă (cerințe metabolice) și funcția de a oferi plăcere, o dietă ofera consumatorilor componente capabile atât pentru a modula funcțiile organismului, cât și pentru a reduce riscul unor boli.
URI
https://arthra.ugal.ro/handle/20.500.14043/22137
Collections
  • Rezumate teze de doctorat [852]

DSpace 6.0 | Copyright © Arthra Institutional Repository
Contact Us | Send Feedback
Theme by 
Atmire NV
 

 

Browse

All of DSpaceCommunities & CollectionsBy Issue DateAuthorsTitlesSubjectsThis CollectionBy Issue DateAuthorsTitlesSubjects

My Account

Login

DSpace 6.0 | Copyright © Arthra Institutional Repository
Contact Us | Send Feedback
Theme by 
Atmire NV