• română
    • English
    • français
    • Deutsch
    • español
    • italiano
  • español 
    • română
    • English
    • français
    • Deutsch
    • español
    • italiano
  • Login
Ver ítem 
  •   DSpace Principal
  • Doctoral School - Școala doctorală
  • Rezumate teze de doctorat
  • Ver ítem
  •   DSpace Principal
  • Doctoral School - Școala doctorală
  • Rezumate teze de doctorat
  • Ver ítem
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Cercetări privind obținerea de produse funcționale destinate persoanelor cu intoleranțe alimentare

Thumbnail
Ver/
Rezumat_Teza_doctorat_Bolea_Carmen_2018_RO.pdf (1.654Mb)
Rezumat_ Teza_doctorat_ Bolea_Carmen_2018_EN .pdf (2.036Mb)
Fecha
2018
Autor
Bolea, Carmen-Alina
Metadatos
Mostrar el registro completo del ítem
Resumen
Un aliment funcțional poate fi o componentă sau un macronutrient dacă are efecte specifice fiziologice (de exemplu, carbohidrați sau acizi grași esențiali) sau un micronutrient dacă aportul este în cantitate mai mare față de recomandările zilnice. Acesta poate fi, de asemenea, o componentă alimentară, care, chiar dacă are o anumită valoare nutritivă, nu este esențială (de exemplu, unele oligozaharide) sau nu are nici o valoare nutritivă (de exemplu, microorganisme vii sau substanțe chimice din plante). Într-adevăr, dincolo de valoarea sa nutritivă (cerințe metabolice) și funcția de a oferi plăcere, o dietă ofera consumatorilor componente capabile atât pentru a modula funcțiile organismului, cât și pentru a reduce riscul unor boli.
URI
https://arthra.ugal.ro/handle/20.500.14043/22137
Colecciones
  • Rezumate teze de doctorat [852]

DSpace 6.0 | Copyright © Arthra Institutional Repository
Contacto | Sugerencias
Theme by 
Atmire NV
 

 

Listar

Todo DSpaceComunidades & ColeccionesPor fecha de publicaciónAutoresTítulosMateriasEsta colecciónPor fecha de publicaciónAutoresTítulosMaterias

Mi cuenta

Acceder

DSpace 6.0 | Copyright © Arthra Institutional Repository
Contacto | Sugerencias
Theme by 
Atmire NV