• română
    • English
    • français
    • Deutsch
    • español
    • italiano
  • français 
    • română
    • English
    • français
    • Deutsch
    • español
    • italiano
  • Ouvrir une session
Voir le document 
  •   Accueil de DSpace
  • Doctoral School - Școala doctorală
  • Rezumate teze de doctorat
  • Voir le document
  •   Accueil de DSpace
  • Doctoral School - Școala doctorală
  • Rezumate teze de doctorat
  • Voir le document
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Tehnologii inovative de obţinere a produselor piscicole cu siguranţă maximă pentru sănătatea consumatorului

Thumbnail
Voir/Ouvrir
Rezumat_Teza_Mocanu_Elena_Eugenia_2011.pdf (1.453Mo)
Date
2011
Auteur
Mocanu, Elena Eugenia
Metadata
Afficher la notice complète
Résumé
Contribuţii personale: - Proiectarea şi realizarea tehnologiei cadru de înbogățire a cărnii crapului (Cyprinus carpio) de acvacultură în SAR în acizi grași polinesaturați. Elaborarea acestei noi tehnologii conduce la diversificarea produselor în domeniul acvaculturii, la îmbunătăţirea calităţii nutritive a produselor pescărești şi prezintă un model de afacere eficient din punct de vedere economic prin mărirea productivităţii pe unitatea de suprafaţă/volum, în tehnologiile de creştere a speciei crap (Cyprinus carpio) în sistem recirculant, precum și asigurarea unei dezvoltări durabile a sectorului pescăresc național, competitiv, care să poată face faţă gradual pieţei mondiale și să fie în același timp, capabil să furnizeze produse de calitate cu însușiri calitative deosebite, fapt ce influențează pozitiv starea de sănătate a populației și implicit, calitatea vieții. - Identificarea surselor de natură vegetală și animală de acizi grași polinesaturați care, încorporate în dietele de furajare ale speciei crap (Cyprinus carpio), să influențeze favorabil profilul acizilor grași ai cărnii materialului biologic; - Realizarea rețetelor și metodologiei de obținere a furajelor îmbogățite în acizi grași ω3 și ω6; - Evaluarea eficienței acumulării acizilor grași polinesaturați în carnea de crap obținută prin tehnologie nouă, inovativă; - Realizarea unui studiu sistematic al modului ȋn care aceste surse de lipide (ulei de soia, ulei de măsline, ulei de ficat de cod) influențează profilul de acizi grași din carnea de crap în varianta folosirii uleiurilor în dietele de furajare.
URI
http://10.11.10.50/xmlui/handle/123456789/2660
Collections
  • Rezumate teze de doctorat [852]

DSpace 6.0 | Copyright © Arthra Institutional Repository
Contactez-nous | Faire parvenir un commentaire
Theme by 
Atmire NV
 

 

Parcourir

Tout DSpaceCommunautés & CollectionsPar date de publicationAuteursTitresSujetsCette collectionPar date de publicationAuteursTitresSujets

Mon compte

Ouvrir une session

DSpace 6.0 | Copyright © Arthra Institutional Repository
Contactez-nous | Faire parvenir un commentaire
Theme by 
Atmire NV