• română
    • English
    • français
    • Deutsch
    • español
    • italiano
  • română 
    • română
    • English
    • français
    • Deutsch
    • español
    • italiano
  • Logare
Vezi articolul 
  •   Pagina principală
  • Doctoral School - Școala doctorală
  • Rezumate teze de doctorat
  • Vezi articolul
  •   Pagina principală
  • Doctoral School - Școala doctorală
  • Rezumate teze de doctorat
  • Vezi articolul
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Tehnologii inovative de obţinere a produselor piscicole cu siguranţă maximă pentru sănătatea consumatorului

Thumbnail
View/Open
Rezumat_Teza_Mocanu_Elena_Eugenia_2011.pdf (1.453Mb)
Dată
2011
Autor
Mocanu, Elena Eugenia
Metadata
Arată înregistrarea completă a articolului
Abstract
Contribuţii personale: - Proiectarea şi realizarea tehnologiei cadru de înbogățire a cărnii crapului (Cyprinus carpio) de acvacultură în SAR în acizi grași polinesaturați. Elaborarea acestei noi tehnologii conduce la diversificarea produselor în domeniul acvaculturii, la îmbunătăţirea calităţii nutritive a produselor pescărești şi prezintă un model de afacere eficient din punct de vedere economic prin mărirea productivităţii pe unitatea de suprafaţă/volum, în tehnologiile de creştere a speciei crap (Cyprinus carpio) în sistem recirculant, precum și asigurarea unei dezvoltări durabile a sectorului pescăresc național, competitiv, care să poată face faţă gradual pieţei mondiale și să fie în același timp, capabil să furnizeze produse de calitate cu însușiri calitative deosebite, fapt ce influențează pozitiv starea de sănătate a populației și implicit, calitatea vieții. - Identificarea surselor de natură vegetală și animală de acizi grași polinesaturați care, încorporate în dietele de furajare ale speciei crap (Cyprinus carpio), să influențeze favorabil profilul acizilor grași ai cărnii materialului biologic; - Realizarea rețetelor și metodologiei de obținere a furajelor îmbogățite în acizi grași ω3 și ω6; - Evaluarea eficienței acumulării acizilor grași polinesaturați în carnea de crap obținută prin tehnologie nouă, inovativă; - Realizarea unui studiu sistematic al modului ȋn care aceste surse de lipide (ulei de soia, ulei de măsline, ulei de ficat de cod) influențează profilul de acizi grași din carnea de crap în varianta folosirii uleiurilor în dietele de furajare.
URI
http://10.11.10.50/xmlui/handle/123456789/2660
Colecții
  • Rezumate teze de doctorat [852]

DSpace 6.0 | Copyright © Arthra Institutional Repository
Contactați-ne | Trimite feedback
Theme by 
Atmire NV
 

 

Răsfoiește

În tot DSpaceComunități; ColecțiiDupă data publicăriiAutoriTitluriSubiecteAceastă colecțieDupă data publicăriiAutoriTitluriSubiecte

Contul meu

Conectare

DSpace 6.0 | Copyright © Arthra Institutional Repository
Contactați-ne | Trimite feedback
Theme by 
Atmire NV