• română
    • English
    • français
    • Deutsch
    • español
    • italiano
  • română 
    • română
    • English
    • français
    • Deutsch
    • español
    • italiano
  • Logare
Vezi articolul 
  •   Pagina principală
  • Doctoral School - Școala doctorală
  • Rezumate teze de doctorat
  • Vezi articolul
  •   Pagina principală
  • Doctoral School - Școala doctorală
  • Rezumate teze de doctorat
  • Vezi articolul
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Cercetări biotehnologice privind utilizarea mierii în industria alimentară

Thumbnail
View/Open
Rezumat_teza_doctorat_Blaga_Giorgiana_2021_EN.pdf (1.353Mb)
Rezumat_teza_doctorat_Blaga_Giorgiana_2021_RO.pdf (1.417Mb)
Dată
2021
Autor
Blaga, Giorgiana-Valentina
Metadata
Arată înregistrarea completă a articolului
Abstract
Educaţia nutriţională, alături de siguranţa şi securitatea alimentară, sunt priorităţi care garantează viitorul naţiunii. Conștientizarea tot mai mare cu privire la impactul alimentației asupra organismului a condus la schimbarea preferințelor alimentare. Astfel, consumatorii sunt într-o continuuă căutare de produse care aduc numeroase beneficii organismului. Alimentele funcționale sunt opțiuni alimentare excelente deoarece conduc la îmbunătățirea calității vieții (Domínguez Díaz și colab., 2019). În industria alimentară s-au promovat alimente funcționale și s-au dezvoltat produse care conțin o cantitate corespunzătoare de compuși bioactivi, care să reducă în mod semnificativ incidența unor boli (Al-Mamary și colab., 2002). Produsele apicole sunt recunoscute ca fiind resurse nutritive foarte valoroase încă din antichitate. Mierea de albine, polenul, păstura și lăptișorul de matcă, sunt o sursă de nutrienți principali: proteine, zaharuri, acizi grași, săruri minerale și vitamine, acizi organici (Dezmirean și colab., 2011). Mierea de albine este cel mai întâlnit produs apicol și cel mai complex din punct de vedere biologic, în compoziția căruia se găsesc compuși valoroși organismului uman. Mai mult, se prezintă ca un aliment funcțional. Proprietățile nutritive și terapeutice ale mierii de albine ca aliment funcțional sunt oferite de compoziția sa variată. Tot în categoria alimentelor funcționale întâlnim și cerealele germinate. Procesul de germinare îmbunătățește calitatea nutrițională a cerealelor, crește conținutul și disponibilitatea nutrienților esențiali și totodată scade conținutul în antinutrienți (Marton și colab., 2010; Patil și Khan, 2011; Wu și colab., 2013). Mierea de albine, sorizul germinat, fructele deshidrate sunt ingrediente cu valoare nutritivă ridicată, care aduc beneficii pentru sănătatea consumatorilor. Așadar, prin combinarea acestor ingrediente se poate obține un produs alimentar valoros precum batonul. Acesta se prezintă ca cel mai rapid și simplu mod de a asigura doza de nutrienţi necesari organismului, reprezentând o bună alternativă pentru consumatorii care au programul încărcat.
URI
http://arthra.ugal.ro/handle/123456789/8581
http://10.11.2.89:8080/cgi-bin/koha/catalogue/detail.pl?biblionumber=49337
Colecții
  • Rezumate teze de doctorat [852]

DSpace 6.0 | Copyright © Arthra Institutional Repository
Contactați-ne | Trimite feedback
Theme by 
Atmire NV
 

 

Răsfoiește

În tot DSpaceComunități; ColecțiiDupă data publicăriiAutoriTitluriSubiecteAceastă colecțieDupă data publicăriiAutoriTitluriSubiecte

Contul meu

Conectare

DSpace 6.0 | Copyright © Arthra Institutional Repository
Contactați-ne | Trimite feedback
Theme by 
Atmire NV