• română
    • English
    • français
    • Deutsch
    • español
    • italiano
  • italiano 
    • română
    • English
    • français
    • Deutsch
    • español
    • italiano
  • Login
Mostra Item 
  •   DSpace Home
  • Doctoral School - Școala doctorală
  • Rezumate teze de doctorat
  • Mostra Item
  •   DSpace Home
  • Doctoral School - Școala doctorală
  • Rezumate teze de doctorat
  • Mostra Item
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Brânzeturi cu un conținut redus de sodiu: aspecte științifice și tehnologice

Thumbnail
Mostra/Apri
Rezumat_Teza_doctorat_Angheloiu_2015.pdf (1.641Mb)
Data
2015
Autore
Angheloiu, Mihai
Metadata
Mostra tutti i dati dell'item
Abstract
Cea mai importantă funcţie a alimentaţiei o reprezintă asigurarea nevoilor metabolice ale omului precum şi a stării „de bine” şi de satisfacţie indusă de caracteristicile senzoriale ale alimentelor. În acelaşi timp însă, prin modularea anumitor funcţii ţintă ale organismului, componenţii hranei pot avea efecte psihologice şi fiziologice benefice, pe lângă cele nutriţionale deja acceptate. Ne aflăm la o nouă frontieră a nutriţiei în care alimentele sunt evaluate după potenţialul lor biologic şi aptitudinea de a reduce riscul pentru dezvoltarea unor maladii.Motivaţia alegerii tezei de doctorat cu titlul „Brânzeturi cu un conţinut redus de sodiu: aspecte ştiinţifice şi tehnologice”, a fost dată de faptul că brânzeturile, produse de aproximativ 5.000 de ani, reprezintă unul din alimentele clasice folosite pentru dieta umană atât datorită valorii nutritive ridicate cât şi plăcerii pe care o crează consumul lor. Brânzeturile sunt unele dintre cele mai complexe şi dinamice produse alimentare. Ele reprezintă alimente cu o bună digestibilitate, foarte diferite senzorial şi cu o compoziţie chimică formată din proteine cu valoare biologicăridicată, grăsimi, calciu, fosfor şi vitaminele A şi D.Sub multe aspecte brânzeturile sunt alimente ideale: nutritive, flexibile în utilizare şi aplicare, relativ sigure şi apreciate în consecinţă şi într-o mare gamă sortimentală.
URI
https://arthra.ugal.ro/handle/20.500.14043/22049
Collections
  • Rezumate teze de doctorat [852]

DSpace 6.0 | Copyright © Arthra Institutional Repository
Contattaci | Manda Feedback
Theme by 
Atmire NV
 

 

Ricerca

Tutto DSpaceArchivi & CollezioniData di pubblicazioneAutoriTitoliSoggettiQuesta CollezioneData di pubblicazioneAutoriTitoliSoggetti

My Account

Login

DSpace 6.0 | Copyright © Arthra Institutional Repository
Contattaci | Manda Feedback
Theme by 
Atmire NV