• română
    • English
    • français
    • Deutsch
    • español
    • italiano
  • español 
    • română
    • English
    • français
    • Deutsch
    • español
    • italiano
  • Login
Ver ítem 
  •   DSpace Principal
  • Doctoral School - Școala doctorală
  • Rezumate teze de doctorat
  • Ver ítem
  •   DSpace Principal
  • Doctoral School - Școala doctorală
  • Rezumate teze de doctorat
  • Ver ítem
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Studiul enzimelor oxidative din struguri, musturi şi vinuri şi procedee de inactivare

Thumbnail
Ver/
Rezumat_Teza_Popescu_Carmen_2010.pdf (34.02Mb)
Fecha
2010
Autor
Popescu, Carmen
Metadatos
Mostrar el registro completo del ítem
Resumen
În struguri, musturi şi vinuri există o gamă largă de enzime dintre care unele au rol benefic în desfăşurarea proceselor de obţinere a vinurilor iar altele aduc neajunsuri dacă nu se iau măsuri de ţinerea sub control a activităţii lor. Din această categorie fac parte enzimele oxidative, care produc de cele mai multe ori modificări nedorite ale compoziţiei şi proprietăţilor senzoriale ale vinurilor, ca urmare a transformării şi dispariţiei unor anumiţi compuşi fenolici, mai ales Ia vinurile provenite din strugurii contaminaţi cu mucegaiul cenuşiu. Pentru prevenirea acestora cercetările sunt focalizate în direcţia găsirii unor procedee oenologice care să modifice într-o măsură cât mai mică însuşirile calitative, dar mai ales naturaleţea vinurilor albe.
URI
http://10.11.10.50/xmlui/handle/123456789/3174
Colecciones
  • Rezumate teze de doctorat [852]

DSpace 6.0 | Copyright © Arthra Institutional Repository
Contacto | Sugerencias
Theme by 
Atmire NV
 

 

Listar

Todo DSpaceComunidades & ColeccionesPor fecha de publicaciónAutoresTítulosMateriasEsta colecciónPor fecha de publicaciónAutoresTítulosMaterias

Mi cuenta

Acceder

DSpace 6.0 | Copyright © Arthra Institutional Repository
Contacto | Sugerencias
Theme by 
Atmire NV