• română
    • English
    • français
    • Deutsch
    • español
    • italiano
  • français 
    • română
    • English
    • français
    • Deutsch
    • español
    • italiano
  • Ouvrir une session
Voir le document 
  •   Accueil de DSpace
  • Doctoral School - Școala doctorală
  • Rezumate teze de doctorat
  • Voir le document
  •   Accueil de DSpace
  • Doctoral School - Școala doctorală
  • Rezumate teze de doctorat
  • Voir le document
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Influenţa procesărilor biotehnologice asupra calităţii nutriţionale şi senzoriale ale legumelor uscate

Thumbnail
Voir/Ouvrir
Rezumat _Teza _Barza_(Bahaciu)_Gratziela_2011.pdf (2.232Mo)
Date
2011-10-21
Auteur
Barză (Bahaciu), Grațiela Victoria
Metadata
Afficher la notice complète
Résumé
Prin urmare, procesarea biotehnologică a boabelor de soia prin germinare urmată de fermentare lactică într-un mediu cu adaos de zahăr fermentescibil reprezintă soluţii tehnologice interesante pentru îmbunătăţirea valorii alimentare a acestei leguminoase: - Se îmbunătăţeşte valoarea nutritivă prin creşterea nivelului extractului solubil, a gradului de solubilizare a proteinelor (exprimat ca o creştere a azotului neproteic şi aminic), a gradului de biodisponibilizare a mineralelor, a reducerii factorilor antinutritivi (inhibitorul tripsinic şi factorii de flatulenţă), precum şi creşterea nivelului vitaminelor solubile şi a activităţii antioxidante; - Are loc o îmbunătăţire a calităţii senzoriale prin reducerea gustului şi mirosului de leguminos şi a altor caracteristici importante; - Inocuitatea boabelor de soia creşte prin prelucrarea biotehnologică de fermentare lactică prin asigurarea unui mediu acid datorită formării acidului lactic, precum şi datorită prezenţei lactobacililor, care conduc la inhibarea dezvoltării microbiotei de alterare şi patogene.
URI
http://10.11.10.50/xmlui/handle/123456789/2822
Collections
  • Rezumate teze de doctorat [852]

DSpace 6.0 | Copyright © Arthra Institutional Repository
Contactez-nous | Faire parvenir un commentaire
Theme by 
Atmire NV
 

 

Parcourir

Tout DSpaceCommunautés & CollectionsPar date de publicationAuteursTitresSujetsCette collectionPar date de publicationAuteursTitresSujets

Mon compte

Ouvrir une session

DSpace 6.0 | Copyright © Arthra Institutional Repository
Contactez-nous | Faire parvenir un commentaire
Theme by 
Atmire NV