• română
    • English
    • français
    • Deutsch
    • español
    • italiano
  • română 
    • română
    • English
    • français
    • Deutsch
    • español
    • italiano
  • Logare
Vezi articolul 
  •   Pagina principală
  • Doctoral School - Școala doctorală
  • Rezumate teze de doctorat
  • Vezi articolul
  •   Pagina principală
  • Doctoral School - Școala doctorală
  • Rezumate teze de doctorat
  • Vezi articolul
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Cercetări privind influenţa unor factori de stres asupra drojdiilor de bere

Thumbnail
View/Open
Rezumat_Teza_Bleoanca_Iulia_2011.pdf (2.303Mb)
Dată
2011
Autor
Bleoancă (Ioniță), Iulia
Metadata
Arată înregistrarea completă a articolului
Abstract
Studiul documentar a urmărit evidențierea importanței drojdiilor din genul Saccharomyces în procesele fermentative, precum şi în cercetările fundamentale. Astfel, capitolul 1 al studiului documentar, Noţiuni generale privind taxonomia şi biologia drojdiilor de bere, prezintă utilizările diverse ale drojdiilor în procesele biotehnologice, precum și evoluţia taxonomiei drojdiilor, de la prima clasificare publicată în 1952, până la cea mai recentă, apărută în anul 2000. De asemenea, în acest capitol se regăsesc informaţii cu privire la clasificarea drojdiilor de bere în drojdii de fermentaţie inferioară (drojdii lager) şi drojdii de fermentaţie superioară (drojdii ale). În capitolul 2, intitulat Ciclul de viaţă şi genetica drojdiilor sunt prezentate informații generale referitoare la expresia genelor şi particularităţi ale procesului transcripţional şi reglarea expresiei genelor la organismele eucariote, prin factorii de transcripţie YAP. Principalul reglator al stresului oxidativ, Yap1, este detaliat în această parte a studiului documentar. Capitolul 3 oferă într-o primă etapă informaţii generale despre Stresul celular, precum sisteme de recepţie a stresului, fazele răspunsului la stres, pentru ca apoi să îngusteze aria de interes către tipuri specifice de stres manifestate asupra drojdiilor de bere şi să detalieze stresul oxidativ şi stresul etanolic.
URI
http://10.11.10.50/xmlui/handle/123456789/2712
Colecții
  • Rezumate teze de doctorat [852]

DSpace 6.0 | Copyright © Arthra Institutional Repository
Contactați-ne | Trimite feedback
Theme by 
Atmire NV
 

 

Răsfoiește

În tot DSpaceComunități; ColecțiiDupă data publicăriiAutoriTitluriSubiecteAceastă colecțieDupă data publicăriiAutoriTitluriSubiecte

Contul meu

Conectare

DSpace 6.0 | Copyright © Arthra Institutional Repository
Contactați-ne | Trimite feedback
Theme by 
Atmire NV