• română
    • English
    • français
    • Deutsch
    • español
    • italiano
  • română 
    • română
    • English
    • français
    • Deutsch
    • español
    • italiano
  • Logare
Vezi articolul 
  •   Pagina principală
  • Doctoral School - Școala doctorală
  • Rezumate teze de doctorat
  • Vezi articolul
  •   Pagina principală
  • Doctoral School - Școala doctorală
  • Rezumate teze de doctorat
  • Vezi articolul
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Valorificarea subproduselor rezultate la prelucrarea sfeclei roșii

Thumbnail
View/Open
Rezumat_teza de doctorat Lazăr Mistrianu Silvia_2024 _RO.pdf (1.340Mb)
Rezumat_teza de doctorat_Lazăr Mistrianu_Silvia EN_2024.pdf (1.703Mb)
Dată
2024
Autor
Lazăr (Mistrianu), Silvia
Metadata
Arată înregistrarea completă a articolului
Abstract
Legumele conțin o cantitate semnificativă de nutrienți esențiali, cum ar fi vitaminele, mineralele, fibrele și compuși fitochimici cu beneficii importante pentru sănătate (Panghal și colab., 2017). Sfecla roșie este una dintre legumele importante fiind bogată în carbohidrați, grăsimi, proteine, micronutrienți cu caracteristici și proprietăți benefice pentru sănătate. Prelucrarea sfeclei și consumul de produse cu valoare adăugată a crescut constant datorită recunoașterii sfeclei roșii ca o sursă importantă de antioxidanți naturali. Sfecla roșie (cunoscută și sub denumirile de sfeclă, sfeclă de grădină, sfeclă de masă) este o legumă tradițională și populară în multe părți ale lumii. Aceasta este o rădăcinoasă de culoare roșie, cel mai des asociată cu cuvântul „sfeclă”. Este foarte populară în Europa de Est și Centrală, unde reprezintă ingredientul principal al borșului, al salatei de vinegretă, al salatei rusești, al varzei murate cu sfeclă roșie. Astăzi, sfecla roșie este consumată în mod regulat ca parte a dietei normale, fie în stare proaspătă, fie după procesarea termică sau fermentare, și este folosită în mod obișnuit în industrie sub formă de colorant alimentar cunoscut sub numele de E162 (Ceclu și Nistor, 2020).
URI
http://arthra.ugal.ro/handle/123456789/9460
Colecții
  • Rezumate teze de doctorat [852]

DSpace 6.0 | Copyright © Arthra Institutional Repository
Contactați-ne | Trimite feedback
Theme by 
Atmire NV
 

 

Răsfoiește

În tot DSpaceComunități; ColecțiiDupă data publicăriiAutoriTitluriSubiecteAceastă colecțieDupă data publicăriiAutoriTitluriSubiecte

Contul meu

Conectare

DSpace 6.0 | Copyright © Arthra Institutional Repository
Contactați-ne | Trimite feedback
Theme by 
Atmire NV