• română
    • English
    • français
    • Deutsch
    • español
    • italiano
  • italiano 
    • română
    • English
    • français
    • Deutsch
    • español
    • italiano
  • Login
Mostra Item 
  •   DSpace Home
  • Doctoral School - Școala doctorală
  • Rezumate teze de doctorat
  • Mostra Item
  •   DSpace Home
  • Doctoral School - Școala doctorală
  • Rezumate teze de doctorat
  • Mostra Item
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Separarea și caracterizarea unor compuși organici din soiuri românești de plante aromatice

Thumbnail
Mostra/Apri
Rezumat_Teza_doctorat_Balanescu_Fanica_2023_RO.pdf (2.190Mb)
Rezumat_Teza_doctorat_Balanescu_Fanica_2023_EN.pdf (2.160Mb)
Data
2023
Autore
Bălănescu, Fănică
Metadata
Mostra tutti i dati dell'item
Abstract
Plantele au reprezentat surse de hrană dar și de medicamente încă din cele mai vechi timpuri [1]. În medicina tradițională se folosesc plantele atât pentru proprietățile lor curative, cât și pentru prevenirea unor boli [2,3]. Atunci când sunt utilizate în scopuri preventive, adică pentru menținerea sănătății generale, unele plante medicinale pot fi clasificate și ca alimente funcționale și/sau nutraceutice. Un bun exemplu îl constituie condimentele care, pe lângă utilizarea lor ca sursă de compuși de aromă pentru diverse produse alimentare, au și rolul de a ajuta la prevenirea diferitelor afecțiuni precum cele metabolice, respiratorii sau mentale [4,5].
URI
http://arthra.ugal.ro/handle/123456789/9237
Collections
  • Rezumate teze de doctorat [852]

DSpace 6.0 | Copyright © Arthra Institutional Repository
Contattaci | Manda Feedback
Theme by 
Atmire NV
 

 

Ricerca

Tutto DSpaceArchivi & CollezioniData di pubblicazioneAutoriTitoliSoggettiQuesta CollezioneData di pubblicazioneAutoriTitoliSoggetti

My Account

Login

DSpace 6.0 | Copyright © Arthra Institutional Repository
Contattaci | Manda Feedback
Theme by 
Atmire NV