Căutare după Titlu
Afișează articolele 865-884 of 5652
-
Cercetări privind obținerea de produse funcționale destinate persoanelor cu intoleranțe alimentare
(Universitatea "Dunărea de Jos" din Galați, 2018)Un aliment funcțional poate fi o componentă sau un macronutrient dacă are efecte specifice fiziologice (de exemplu, carbohidrați sau acizi grași esențiali) sau un micronutrient dacă aportul este în cantitate mai mare față ... -
CERCETĂRI PRIVIND OBȚINEREA PRODUSELOR CU POROZITATE MARE DIN PULBERI
(Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, 2020-07) -
Cercetări privind obținerea produselor de panificație îmbogățite în fibre
(Universitatea "Dunărea de Jos" din Galați, 2005)Ținând cont de descoperirile nutriționiste în ceea ce privește rolul fibrelor în alimentația umană, se cere o reorientare a întreprinderilor de industrie alimentară pentru a putea acoperi acest necesar, și a păstra calitatea ... -
Cercetări privind obținerea produselor din carne dietetice cu un conținut redus de grăsimi
(Universitatea "Dunărea de Jos" din Galați, 2015)În ultimii ani, a fost acordată o mare atenţie pentru obţinerea de produse din carne, cu caracteristici fiziologice corespunzătoare unui regim alimentar sănătos, în scopul de a reduce riscul de boli, în special boli ... -
Cercetări privind obținerea produselor lactate din lapte de oaie îmbogățite în acizi grași esențiali
(Universitatea "Dunărea de Jos" din Galați, 2012)Diversificarea și severitatea maladiilor specifice civilizației actuale, imunitatea destul de precară a omului contemporan au determinat apariția și afirmarea în ultimii ani a unei noi concepții nutrițional/terapeutice, ... -
Cercetări privind obținerea si proprietățile tribologice ale materialelor compozite poroase în matrice de fier
(Universitatea "Dunărea de Jos" din Galați, 2003)Compozitele metalice ocupă un loc distinct în cadrul materialelor moderne, suscitând un interes din ce în ce mai mare, datorită perspectivelor pe care le deschid și avantajelor pe care le oferă față de materialele tradiționale. -
Cercetări privind obținerea unor compozite de utilitate tehnologică cu matrice metalică din aliaje de aluminiu și particule greu fuzibile
(Universitatea "Dunărea de Jos" din Galați, 2016)Materialele compozite alcătuite din matrice de aliaj de aluminiu cu fază dispersă reprezentată de particule greu fuzibile de FeSi45, FeTi30 sau SiC, au fost proiectate pentru scopul tehnologic de dezoxidare prin precipitare ... -
Cercetări privind obținerea unor compozite de utilitate tehnologică cu matrice metalicădin aliaje de aluminiu și particule greu fuzibile
(Universitatea "Dunărea de Jos' din Galați, 2016)Materialele compozite alcătuite din matrice de aliaj de aluminiu cu fază dispersă reprezentată de particule greu fuzibile de FeSi45, FeTi30 sau SiC, au fost proiectate pentru scopul tehnologic de dezoxidare prin precipitare ... -
Cercetări privind obținerea, caracterizarea și utilizarea proteinelor miofibrilare în industria alimentară
(Universitatea "Dunărea de Jos" din Galați, 2016)Fabricarea produselor procesate de carne implică utilizarea diferitelor tipuri de cărnuri, organe, subproduse comestibile şi slănină (ca materii prime), provenite, în principal, de la bovine, ovine şi porcine, alături de ... -
Cercetări privind obținerea, caracterizarea și utilizarea proteinelor miofibrilare în industria alimentară
(Universitatea "Dunărea de Jos" din Galați, 2016)La fabricarea produselor procesate de carne se utilizează diferite tipuri de cărnuri, organe, subproduse comestibile şi slănină (ca materii prime), alături de un număr mare de ingrediente non-carne, cu rol important în ... -
Cercetări privind obţinerea produselor din carne dietetice cu un conţinut redus de grăsimi
(2015)În ultimii ani, a fost acordată o mare atenţie pentru obţinerea de produse din carne, cu caracteristici de calitate corespunzătoare unui regim alimentar sănătos, în scopul de a reduce riscul de boli, în special boli ... -
Cercetări privind obţinerea alimentelor funcţionale în industria de catering
(Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi, 2010)Lucrarea de faţă are ca scop analiza teoretică şi investigarea experimentală a obţinerii produselor funcţionale de tip catering, urmărind îndeosebi posibilitatea reaiizării unor preparate cu potenţial antioxidant superior ... -
CERCETĂRI PRIVIND OBŢINEREA CONCENTRATELOR PROTEICE DIN LINTE
(Universitatea Dunarea de jos Galati, 2020) -
Cercetări privind obţinerea de produse de panificaţie fortificate cu proteine
(Universitatea "Dunărea de Jos" Galaţi, 2007) -
Cercetări privind obţinerea de produse simbiotice pe bază de lapte şi plante medicinale şi aromatice
(Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi, 2010)Teza de doctorat „Cercetări privind obţinerea de produse simbiotice pe bază de lapte şi plante medicinale şi aromatice”, are ca scop experimentarea unor variante tehnologice de cultivare a bacteriilor probiotice pe un ... -
Cercetări privind obţinerea preparatelor din carne cu folosirea unor sisteme naturale microcapsulate
(Universitatea "Dunărea de Jos' din Galaţi, 2014)Lately, the requirements regarding the production and consumption of foods have changed considerably. Contemporary consumers are now aware that foods do not have solely the role of supressing the feeling of hunger but ... -
Cercetări privind obţinerea preparatelor din carne cu folosirea unor sisteme naturale microîncapsulate
(Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi, 2014)Producătorii de alimente şi-au intensificat preocupările în direcţia obţinerii unor produse inovative, care să satisfacă simultan gustul şi sănătatea consumatorilor. Cercetările din ultimii zece ani, în domeniul produselor ... -
Cercetări privind obţinerea şi caracterizarea unor sticle metalice din sistemul Cu-Zr-Me
(Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi, 2010)Tema tezei de doctorat, „Cercetări privind obţinerea şi caracterizarea unor sticle metalice din sistemul Cu-Zr-Me”, se încadrează în domeniile prioritare de cercetare stabilite la nivel naţional şi internaţional (FP7). ... -
Cercetări privind operaţia de decojire a grâului în vederea creşterii eficienţei tehnologice la măcinişul industrial
(Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi, 2010)Obiectivul ştiinţific principal al tezei de doctorat constă în optimizarea procesului de decojire intensivă a grâului în măcinişul industrial, studiu ce s-a realizat cu ajutorul unui agregat de laborator. Din acest obiectiv ... -
Cercetări privind optimizarea calităţii produselor de catering
(Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi, 2010)Cercetările realizate în acest studiu, cu privire la optimizarea calităţii produselor de catering, reprezintă o premieră pentru sectorul alimentaţiei publice din România, oferind suficiente argumente tehnologice, nutriţionale, ...