Arată înregistrarea sumară a articolului

dc.contributor.authorRadu (Lupoae), Daniela Simona
dc.date.accessioned2021-02-22T09:46:41Z
dc.date.available2021-02-22T09:46:41Z
dc.date.issued2020
dc.identifier.urihttp://arthra.ugal.ro/handle/123456789/7736
dc.descriptionRezumat teză de doctorat - Conducător științific: Prof. dr. ing. habil. Nicoleta STĂNCIUCro_RO
dc.description.abstractAccentul deosebit pe creșterea funcționalității a înregistrat un viraj semnificativ în conceperea produselor alimentare, de la furnizarea nutrienților esențiali pentru susținerea vieții și creșterii la prevenirea sau chiar vindecarea diferitelor forme de boli. Mai mult, progresul tehnologic recent, schimbarea stilului de viață al consumatorului și tendințele socio-economice din întreaga lume indică necesitatea dezvoltării unor tehnologii inovative pentru obținerea unor alimente cu beneficii pentru sănătate. Acestea elemente sunt considerate cheie și determină dezvoltarea producției actuale de alimente funcționale pe piața globală. Beneficiile pentru sănătate ale alimentelor funcționale derivă din conținutul în compușii biologic activi, cum ar fi compușii polifenolici, carotenoide, vitamine, acizi grași polinesaturați și peptide, care se găsesc în mod natural în produsele agroalimentare, se formează în timpul procesării sau se extrag din alte surse și se adaugă în alimente. Literatura de specialitate recunoaște deja calitatea de ingrediente funcționale pentru o serie de compuși, cum ar fi: fibrele, proteinele, vitaminele și antioxidanții, care prin diferite tehnici de extracție pot fi utilizate în re-modelarea alimentelor, cu scopul de a le îmbunătăți funcțiile. Componentele bioactive, cum ar fi sterolii, tocoferolii, carotenii, terpenele și polifenolii pot fi utilizate pentru a formula alimente funcționale cu proprietăți antioxidante îmbunătățite.ro_RO
dc.language.isoro_ROro_RO
dc.publisherUniversitatea "Dunărea de Jos" din Galațiro_RO
dc.subjectindustrie alimentarăro_RO
dc.subjectcompuși bioactiviro_RO
dc.subjectplantero_RO
dc.subjectproprietăți antioxidantero_RO
dc.titleCaracterizarea în compuși bioactivi a unor plante în vederea utilizării în industria alimentarăro_RO
dc.title.alternativeCharacterization in bioactive compounds from some plants from the perspectives of using in foodsro_RO
dc.typePhD Thesisro_RO


Fișiere la acest articol

Thumbnail
Thumbnail

Acest articol apare în următoarele colecții(s)

  • Rezumate teze de doctorat [794]
    Conține rezumatele tezelor de doctorat susținute în cadrul Universității „Dunărea de Jos” din Galați

Arată înregistrarea sumară a articolului