Arată înregistrarea sumară a articolului

dc.contributor.authorOlaru, Lucian-Daniel
dc.date.accessioned2020-08-31T06:43:57Z
dc.date.available2020-08-31T06:43:57Z
dc.date.issued2019
dc.identifier.urihttp://arthra.ugal.ro/handle/123456789/7022
dc.descriptionRezumat teză de doctorat - Conducător științific: Prof.univ.dr.ing. Elisabeta Botezro_RO
dc.description.abstractProdusele ready-to-eat și produsele cu destinație specială tind să ocupe un loc aparte pe piața românească actuală. Produsele ready-to-eat sunt destul de prezente pe piața internă ca o consecință așteptată a vieții contemporane lipsite de timpul efectiv pentru a găti în mediul casnic. Produsele cu destinație specială au reușit și ele să-și găsească locul pe piața autohtonă și să deservească diferite nevoi precum cele ale persoanelor care suferă de diferite afecțiuni și care din diferite motive nu reușesc să-și asigure o alimentație propice singuri. Mai mult, societatea actuală tinde să reeduce nevoile consumatorului și să-l ghideze spre produse sănătoase, care nu numai să-i satisfacă nevoia primară de sațietate ci și cea de nutriție și sănătate. Consumatorul este ghidat spre produse cu o bioaccesibilitate și o biodisponibilitate ridicată, dar care să nu necesite procesare de durată. Astfel, piureurile de dovlecel și ardei gras propuse în studiu se suprapun nevoilor consumatorului actual, în principal a celor care suferă de disfagie, dar și a altor grupe de consumatori. Adaosul de hidrocoloizi alimentari vine în sprijinul diferitelor afecțiuni, în special cele legate de sistemul digestiv, precum boala de reflux gastroesofagian (BRGE), gastritele și disfagia. În aceste simptomatologii alimentația este esențială, practic tratamentul medicamentos neînsoțit de o alimentație adaptată nevoilor pacientului nu are cum să ajute la ameliorare sau vindecare.ro_RO
dc.language.isoro_ROro_RO
dc.publisherUniversitatea "Dunărea de Jos" din Galațiro_RO
dc.subjectîncălzire ohmicăro_RO
dc.subjectprocesare termicăro_RO
dc.subjecthidrocoloiziro_RO
dc.subjectdovlecelro_RO
dc.subjectardei grasro_RO
dc.subjectpectinero_RO
dc.subjectalginat de sodiuro_RO
dc.subjectcompuși bioactiviro_RO
dc.titleTehnici de procesare termică: aspecte științifice și tehnologicero_RO
dc.title.alternativeThermal processing and technological aspectsro_RO
dc.typeThesisro_RO


Fișiere la acest articol

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Acest articol apare în următoarele colecții(s)

  • Rezumate teze de doctorat [794]
    Conține rezumatele tezelor de doctorat susținute în cadrul Universității „Dunărea de Jos” din Galați

Arată înregistrarea sumară a articolului