• română
    • English
    • français
    • Deutsch
    • español
    • italiano
  • română 
    • română
    • English
    • français
    • Deutsch
    • español
    • italiano
  • Logare
Vezi articolul 
  •   Pagina principală
  • Doctoral School - Școala doctorală
  • Rezumate teze de doctorat
  • Vezi articolul
  •   Pagina principală
  • Doctoral School - Școala doctorală
  • Rezumate teze de doctorat
  • Vezi articolul
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Studiul enzimelor oxidative din struguri, musturi şi vinuri şi procedee de inactivare

Thumbnail
View/Open
Rezumat_Teza_Popescu_Carmen_2010.pdf (34.02Mb)
Dată
2010
Autor
Popescu, Carmen
Metadata
Arată înregistrarea completă a articolului
Abstract
În struguri, musturi şi vinuri există o gamă largă de enzime dintre care unele au rol benefic în desfăşurarea proceselor de obţinere a vinurilor iar altele aduc neajunsuri dacă nu se iau măsuri de ţinerea sub control a activităţii lor. Din această categorie fac parte enzimele oxidative, care produc de cele mai multe ori modificări nedorite ale compoziţiei şi proprietăţilor senzoriale ale vinurilor, ca urmare a transformării şi dispariţiei unor anumiţi compuşi fenolici, mai ales Ia vinurile provenite din strugurii contaminaţi cu mucegaiul cenuşiu. Pentru prevenirea acestora cercetările sunt focalizate în direcţia găsirii unor procedee oenologice care să modifice într-o măsură cât mai mică însuşirile calitative, dar mai ales naturaleţea vinurilor albe.
URI
http://10.11.10.50/xmlui/handle/123456789/3174
Colecții
  • Rezumate teze de doctorat [852]

DSpace 6.0 | Copyright © Arthra Institutional Repository
Contactați-ne | Trimite feedback
Theme by 
Atmire NV
 

 

Răsfoiește

În tot DSpaceComunități; ColecțiiDupă data publicăriiAutoriTitluriSubiecteAceastă colecțieDupă data publicăriiAutoriTitluriSubiecte

Contul meu

Conectare

DSpace 6.0 | Copyright © Arthra Institutional Repository
Contactați-ne | Trimite feedback
Theme by 
Atmire NV