Cercetări privind optimizarea însuşirilor de calitate ale făinii de grâu destinate fabricării biscuiţilor
Dată
2011-07-11Autor
Georgescu, Lorela Mihaela
Abstract
Teza de doctorat îşi propune ca obiective ştiinţifice :
1. realizarea unui studiu documentar dedicat influenţei făinii asupra calităţii biscuiţilor ;
2. elaborarea, pe baza informaţiilor existente în literatura de specialitate, a unui studiu documentar care sa releve stadiul actual al cunoaşterii în domeniul fabricării biscuiţilor ;
3. realizarea unor cercetări cu privire la influenţa fracţiunilor de făină asupra calităţii biscuiţilor ;
4. stabilirea unei corelaţii între indicii de calitate ai diferitelor fracţiuni de făină şi calitatea biscuiţilor obţinuţi din aceste făinuri ;
5. identificarea fracţiunilor de făină obţinute în procesul de măcinare al grâului care se pretează cel mai bine la fabricarea biscuiţilor ;
6. realizarea unui studiu comparativ între rezultatele experimentale obţinute în urma analizelor fizico-chimice şi clasificarea probelor de biscuiţi în urma analizei senzoriale efectuate de către un grup de persoane « avizate » şi unul format din consumatori obişnuiţi.