Arată înregistrarea sumară a articolului

dc.contributor.authorParfene, Georgiana
dc.date.accessioned2014-05-05T12:30:03Z
dc.date.available2014-05-05T12:30:03Z
dc.date.issued2012
dc.identifier.urihttp://10.11.10.50/xmlui/handle/123456789/2727
dc.descriptionRezumat Teză de doctorat - Conducător stiinţific Prof. Gabriela Brahrimen_US
dc.description.abstractTendintele asigurării unei alimentaţii moderne corelate cu sănătatea populaţiei au determinat intensificarea cercetarilor de înlocuire a aditivilor de sinteza chimică, în special a compuşilor conservanţi, cu compuşi naturali care îndeplinesc acelaşi rol, eliminând riscul cumulativ al substanţelor chimice în organism. Astfel, percepţia negativă a consumatorilor faţă de conservanţii artificiali a condus la orientarea cercetărilor către identificarea şi utilizarea unor surse alternative de compuşi bioconservanti. Pe baza acestor considerente, s-a urmărit descoperirea unor noi surse de compusi cu actiune conservantă, fără a avea implicatii semnificative în modificarea proprietatilor senzoriale şi nutritive ale alimentelor.en_US
dc.language.isootheren_US
dc.publisherUniversitatea "Dunărea de Jos" din Galaţien_US
dc.subjectconservanţi naturalien_US
dc.subjectmetode de hidrolizăen_US
dc.subjecthidroliză enzimaticăen_US
dc.subjectcomportamentul drojdiiloren_US
dc.titleObţinerea, caracterizarea şi evaluarea potenţialului antimicrobian al unor compuşi bioconservanţi obţinuţi prin biotransformarea unor lipide din surse vegetaleen_US
dc.typeThesisen_US


Fișiere la acest articol

Thumbnail

Acest articol apare în următoarele colecții(s)

  • Rezumate teze de doctorat [794]
    Conține rezumatele tezelor de doctorat susținute în cadrul Universității „Dunărea de Jos” din Galați

Arată înregistrarea sumară a articolului